Германската поморска транспортна компанија „Хапаг Лојд“ објави дека потпиша договор за спојување со „Јунајтед Араб шипинг“, со што ќе биде создадена петтата најголема компанија на светот во секторот за поморски транспорт на стоки.

6„Хапаг Лојд“ и „Јунајтед Араб шипинг“ на 18 јули потпишаа договор за здружување, кој треба да биде одобрен од надлежните регулаторни органи, се наведува во соопштението на германската компанија.

Финансиските детали од договорот не се прецизирани.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.